ERFARINGER


Vita Biosa er en blanding av krydderurter som er melkesyregjæret med en spesiell blanding av melkesyrebakterier. Melkesyregjærede produkter har en høy status for mange, og har vært brukt i århundrer med svært gode resultater. Vita Biosa er laktosefri og kan brukes av melkeallergikere.

Noe av det som er skrevet fra brukeres erfaringer

Harry B. Olsen
fra Minnesund i Akershus har oversikt over samtlige toaletter på hele Østlandet! Det var nemlig en nødvendighet inntil for et par år siden. Harry har Crohns sykdom, og hovedsymptomet er magesmerter og evinnelige toalettbesøk døgnet rundt. Etter at han begynte med Vita Biosa har symptomene roet seg betraktelig.

Harry understreker at han fortsatt har Crohns sykdom, men at livssituasjonen i dag er en helt annen enn før han stiftet det positive og helsebringende bekjentskapet med Vita Biosa. 

-Tidligere hadde jeg store magesmerter, de er som godt som borte. Jeg hadde også blødning fra tarmen, det er også borte vekk. Tidligere satt jeg på do 20-30 ganger i døgnet, - i dag to ganger om dagen. 

Allmenntilstanden er bedre og leddsmertene er vesentlig redusert. Jeg kan også spise alt jeg har lyst på, men ikke store mengder av gangen, forteller Harry, som er hjertens glad for at han er tilbake i jobb igjen.

Artikkel fra Mat og HelseCecilie og Marie Rekdal
Mor og datter med sterke erfaringer Cecilie (47) og Marie (12) Min datter Marie fikk en Borreliose-infeksjon sommeren 2015, da hun var 10 år. Det startet med kraftige influensasymptomer, høy feber og utmattelse. Etter halvannen uke fikk hun lammelse i halve ansiktet med akutt sykehusinnleggelse. Behandlingen var en kraftig antibiotika kur intravenøst i 2 uker. I etterkant var hun veldig slapp og sliten, hadde dårlig appetitt og fikk vondt i magen hver gang hun spiste. I tillegg hadde hun vondt andre steder i kroppen, spesielt i leddene. Etter anbefaling fra en venn, kjøpte jeg Vita Biosa og ga henne tre ganger om dagen.

Etter ca en uke på Vita Biosa, forsvant smertene i magen og appetitten kom tilbake. Hun fikk gradvis mer energi og smertene i kroppen forsvant. Etter 1 måneds bruk, gikk hun ned fra 3 til 2 ganger om dagen og det har hun fortsatt med siden. Dersom jeg glemmer å gi henne Vita Biosa et par dager på rad kommer symptomene raskt tilbake. Hun er selv veldig bevisst på hva Vita Biosa gjør for kroppen hennes og passer på selv å ta det hver dag. Hun sier at kroppen elsker det. Jeg har selv cøliaki og har hele livet vært plaget med fordøyelsesbesvær og intoleranse mot en rekke matvarer.

Da jeg oppdaget den fantastiske effekten Vita Biosa hadde på Marie, begynte jeg selv å ta produktet. Jeg merket rask forbedring i fordøyelsen og kjente på en generell velvære-følelse i kroppen. Etterhvert testet jeg forsiktig ut matvarer jeg før måtte holde meg helt unna, og ble positivt overrasket. Jeg tålte plutselig ting som jeg vanligvis blir ordentlig dårlig av. Jeg har prøvd en rekke ulike typer probiotika gjennom årenes løp, og kan med hundre prosent sikkerhet si at Vita Biosa er den desidert beste. Det er ingen annen probiotika som har gitt meg en så tydelig positiv effekt på kroppen. Jeg kan med hånden på hjertet si at Vita Biosa er et helt fantastisk produkt og anbefaler det på det varmeste. 

Cecilie Rekdal

Aase Holdnes Bredesen
Etter 50 år med devertikkelsykdom fant Aase (75) essensene som ga henne livskvaliteten tilbake. Tre "drammer" om dagen gjorde underverker for magen.

- "Jeg har hatt plager med magen helt siden jeg var barn, forteller Aase. Under oppveksten bar det inn og ut av sykehuset med kolikksmerter og forstoppelser. Første innleggelsen var når jeg var 25 år."

Tilslutt fant legen ut at luftplagene og smertene i tarmen skyltes divertikulitt, en mengde små utposninger på tykktarmen som det hadde dannet seg betennelser i. Legene vurderte operasjon og utlagt tarm. 

En stund senere ble hun kjent med Vita Biosa. Det første året gav imidlertid ikke de helt store resultatene. -Jeg fikk så  mange "kjerrringråd" om at jeg ikke måtte innta sp mye syrer, for det va ikke godt for magen. Det gikk nesten to år før jeg likevel bestemte meg for å følge oppskrifta på flaska, og da kjente jeg at det begynte å hjelpe. 

Det skulle vise seg å være helse i hver dråpe, for den økte doseringen gjorde virkelig susen. I dag tar hun Vita Biosa tre ganger daglig. - "Og jeg tar en skikkelig dram altså, sier hun lystig og løfter glasset. -For da kommer jeg på toalettet!"

"Nå reiser jeg ingen steder uten Vita Biosa. Vi to har fast følge," sier Aase.

Artikkel fra LivsStilMarit Gjelsnes (59)
Som ungdom og ung voksen hadde jeg mye magebesvær, som magekatar og etter hvert påbegynnende magesår. Av legen ble jeg satt på sterke medisiner med tøffe bivirkninger. Jeg hadde også store problemer med uregelmessig og hard avføring, og følte meg oppblåst og stinn. Dette gjorde tilværelsen slitsom. Jeg grudde meg alltid for å overnatte borte, spesielt hytteturer med utedo var en utfordring. Det var ikke lett for et ungt menneske, som ikke fikk seg til å snakke om slike private ting.

Kostholdet ble endret ved at jeg holdt meg unna sterkt krydret mat, løk og alt som kunne gi ekstra luft i tarmen. Ingen lege kunne gi meg ernæringsråd utover dette. Jeg prøvde med mer fiberrik kost - og dette hjalp noe. Av bekjente fikk jeg tips om Vita Biosa som jeg da begynte å ta. Det gikk ikke mange dagene før jeg kjente bedring og i alle år etter dette har jeg vært regelmessig og stabil i magen. Jeg kan til tider være plaget med syreoverskudd, men ikke på langt nær så mye som før. Jeg tar ca. 0,5 dl Vita Biosa og blander i litt vann 3-4 ganger pr. dag, gjerne etter måltider. Når jeg har spist en litt tyngre middag hjelper det alltid å ta en dose, magen blir lettere etterpå. Noen ganger tar jeg også et lite glass Vita Biosa på tom mage om morgenen. Jeg har ikke noen faste rutiner på dette, men kjenner på kroppen når den trenger mer. Jeg har alltid med meg Vita Biosa på ferieturer både innenlands og utenlands. På hytta står det alltid en flaske i kjøleskapet. Den må alltid være med. Unger og andre familiemedlemmer har også funnet nytten av dette produktet.

Jeg har ikke tall på alle jeg har anbefalt dette til og ingen har vel ikke følt seg bedre etter å ha brukt dette. Jeg har også brukt Vita Biosa ved antibiotikakurer opp gjennom årene. Det er viktig å ta dosene enten en times tid før eller etter tablettene. Har aldri opplevd mageproblematikk ved disse kurene når jeg husker å innta Vita Biosa. Jeg anbefaler Vita Biosa på det varmeste og tror alle har godt av dette produktet!

Marit Gjelsnes

Dagfinn Enerly
"Jeg deler livet mitt i to: Det jeg hadde før jeg begynte med probiotika, og det jeg har i dag, sier Dagfinn Enerly. Som i flere år var plaget av urinveisinfeksjoner med påfølgende antibiotikakurer. 

Da en slektning tipset han om Vita Biosa var Enerly ganske desillusjonert, men hadde ingen ting å tape. 

-Jeg skal ikke si det virker for alle, men for meg har det vært reneste mirakelkuren!

Bortsett fra at jeg pr. definisjon er "litt slapp" i armer og ben for tiden, er jeg egentlig frisk som en fisk, sier Dagfinn Enerly med et smil.""Jeg har hatt kols i 25 år, og før jeg begynte med Vita Biosa slet jeg veldig med slimdannelse i halsen. Jeg var engstelig når jeg skulle legge meg til å sove, for jeg var redd for at jeg kom til å bli kvalt av slimet.

Jeg var hos lungespesialist for to år siden og fikk beskjed om at det ikke var noe hjelp å få.

Jeg begynte med Vita Biosa for å styrke immunforsvaret mitt så jeg ikke skulle få andre sykdommer i tillegg. Og da merket jeg ganske raskt at slimdannelsen minsket!

Vita Biosa kan hjelpe mange og jeg håper flere kan få opp øynene for dette produktet!

Vita Biosa er uerstattelig mot min kols!"

- Kvinne (80)Kristine Nilsen (34)

"Etter at jeg ble kjent med viktigheten av antiiflammatorisk livsstil, som følge av å ha lest Maria Borelius sine bøker Helserevolusjonen og Bliss, er jeg nå blitt ekstra opptatt av å ta vare på helsen på best mulig måte.

Og med mer kunnskap går det opp for meg hvor mye usunn mat og drikke vi har så lett tilgjengelig rundt oss i dag. Og da ikke minst det som bare tilsynelatende er sunt, ikke kun den klassiske søppelmaten.

Så på livsreisen med å finne riktig mat og drikke dukket Vita Biosa opp som bestilt. 

Det gleder meg stort at det fokuseres mer og mer på tarmflora, og hvor viktig det er for helsen vår! Og med både denne teen, og daglig bruk av Vita Biosa, føler jeg at jeg virkelig gir helsen ordentlig omsorg! Disse produktene er med på å bygge opp og ivareta helsen på beste vis!

Jeg er evig takknemlig for å ha fått med meg at disse produktene finns, og ønsker å kunne drikke Vita Biosa daglig! "

Kristine Nilsen