Dyr og dyrefór

DYR OG DYREFÒR

Animal Biosa 
aroma- og appetittvekkende tilskuddsfôr til husdyr

Animal Biosa tilskuddsfôr er en blanding av økologiske urter som er melkesyregjæret med en spesiell blanding av melkesyrebakterier. Under gjæringen dannes melkesyre som gir en pH-verdi på ca. 3,5. Denne lave pH hindrer at uønskede skadelige bakterier kan vokse i det ferdige produktet.

pH-verdi
Den lave pH-verdi på 3,5 gir et verdifullt tilskudd av melkesyre som medvirker til regulering av tarmens pH-verdi. Melkesyren virker hemmende på forråtnelsesbakterier, parasitter, sopp og andre uønskede mikroorganismer. Herved fremmes muligheten for at fordøyelsessystemets gagnlige bakterieflora kan formere seg raskt og gi livsfremmende tilstander i tarmen.

Forstyrret tarmflora
I både menneskers og dyrs tarmsystem er det milliarder av mikroorganismer. Disse mikroorganismene er nødvendige for utnyttelsen av fôret og for å opprettholde god helse. Moderne fôr, bruk av antibiotika og stress har imidlertid endret tarmfloraen slik at forråtnelsesbakterier og andre uønskede mikroorganismer danner tarmgifter som for eksempel skatol, indol, fenol og ammoniakk. Animal Biosa inneholder høye konsentrasjoner av naturlige og ønskede laktobakterier.

hester-mindre

Animal Biosa

Urteblandingen Animal Biosa består av:
* Oregano
* Bukkehorn
* Dill
* Basilikum
* Svarthyll
* Fennikel
* Anis
* Peppermynte
* Rosmarin
* Brennesle
* Kvann
* Kamille
* Lakrisrot
* Kjørvel
* Persille
* Salvie
* Einebær
* Timian

Animal Biosa Ensilering

Animal Biosa Ensilering sikrer en naturlig melkesyregjæring i graset. De vannløselige sukkerstoffene i graset brytes ned av melkesyrebakteriene og det dannes organiske syrer, hovedsaklig melkesyre, noe eddiksyre, og karbondioksid. Det ferdige ensilerte fôret inneholder kun naturlige mikroorganismer. Det dannes kun begrensede mengder eller ingen smørsyre. Ved å benytte denne naturlige ensileringsmetoden unngår man å bruke konserveringsmidler som maursyre og/eller benzoesyre.

Animal Biosa Ensilering – miljøvennlig ensilering
* Kan brukes til alle avlinger ( gras, mais, korn etc.)
* Doseres med 1-2 liter pr tonn grønn masse
* Sikrer høy melkesyredannelse
* Senker pH raskt
* Forbedrer den aerobe stabiliteten
* Forhindrer muggdannelse

Forhandles på 25 liter kanner. Dokumentert muggdempende effekt.

Aktivering av Animal Biosa Ensilering Les mer

Biosa Composter

– til husdyrrom og gjødsel-behandling

Biosa Composter er et organisk komposteringsmiddel basert på en spesiell blanding av levende melkesyrebakterier  og en organisk urteblanding. Med sin spesielle sammensetning av mikroorganismer sikrer Biosa Composter en kontrollert omsetning av alle typer organisk materiale. I f. eks. bløtgjødsel besørger Biosa Composter at nedbrytningsprosessene endres slik at det dannes organiske syrer, primært melkesyre. Dette senker pH-verdien slik at frigivelsen av ammoniakk minsker.

Resultater ved bruk:
Dårlig lukt som forekommer ved forråtnelse minsker drastisk eller elimineres helt. Det er gunstig å bruke Biosa Composter ved rengjøring av husdyrrom, særlig i gjødselrenner og nedløp. Dette gir mindre lukt i rommet, bedre luft, og øker nedbrytningen i lageret. Ved å dusje husdyrrommet med en blanding av vann og Biosa Composter oppnår man bedre lukt i rommet og mindre belastning på dyrs og menneskers lunger. Man kan også dusje på husdyrgjødsla og dermed unngå mye fluer.

* Senker pH og reduserer frigivelse av ammoniakk
* Homogeniserer bløtglødsla, mindre behov for omrøring

Forhandles i 5 og 25 liters kanner