Kropp og helse

KROPP OG HELSE

Tarmens indre overflate utgjør hele 300-400m2. Omlag så mye som 80% av vårt immunforsvar er knyttet direkte til denne enorme tarmslimhinnen og er helt avhengig av den indre mikoflora og dermed tilgangen på de rette mikroorganismer, der melkesyrebakteriene spiller en hovedrolle.

Alle utgavene av Vita Biosa inneholder høye konsentrasjoner av melkesyrebakterier i tillegg til en spesiell blanding av økologiske krydderurter som er gunstig for fordøyelsen.

Ved å innta Vita Biosa umiddelbart før måltider vil du gi kroppen redskaper til å bryte ned maten og gjøre næringsstoffene tilgjengelige.

Bruk
Melkesyregjærede produkter har tradisjonelt vært brukt med 1-2 spiseskjeer til de 3 hovedmåltidene. De fleste foretrekker i begynnelsen å ta kun 1 teskje for å venne kroppen til den nye bakteriebalansen. Ved større fordøyelsesplager er det mange som i perioder øker inntaket. Kan brukes som dressing på salaten, tas direkte som en aperitiff eller blandes i væske.

kroppoghelse_right_piv

Vita Biosa urter

Vita Biosa urter er en blanding av økologiske krydderurter som er melkesyregjæret med Biosa sin spesielle blanding av melkesyrebakterier. Urteblandingen består av:
Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjørvel, Persille, Salvie , Einebær, Timian.

Vita Biosa blåbær

Vita Biosa blåbær er et rent naturprodukt fremstilt av samme blanding av økologiske urter og økologisk råsaft av blåbær, aroniabær (svartsurbær) og solbær. Urteblandingen og råsaften vil fermentere sammen med vår unike blanding av melkesyrebakterier. Indianerne kalte aroniabær for «bærenes dronning», og de ble mye brukt i urteblandinger.

Vita Biosa hylleblomst

Vita Biosa hylleblomst er et rent naturprodukt fremstilt av økologisk hylleblomst og 17 andre urter som er fermentert sammen med vår unike blanding av melkesyrebakterier.

Biosa Femina

Laget med olje fra tindvedbær som inneholder store
mengder C-, E- og A- vitaminer i tillegg til omega- 7 .
Les mer om tindved her.


Femina er også laget med blåbær, tranebær og
vår unike sammensetning av melkesyrebakterier.

Biosa Bjørkesevje

Bjørkesevje blir tappet på Bråten Gård en kort periode om våren, i fra sevjen stiger til løvet spretter. Fra gammel tid er denne blitt brukt som en styrkedrikk, da det ellers var lite av næringsrik mat både for dyr og mennesker. Bjørkesevje inneholder et mangfold av livsviktige mineraler. Ved å fermentere bjørkesevjen med de unike Biosa melkesyrebakteriene forlenger vi ikke bare holdbarheten med mange måneder, men vi gir også (tarmen) tilskudd av gode og livsnødvendige bakterier. .